Kantarellsöksinstruktör

Nästa kursstart:
Sommaren 2017

Målet med utbildningen

Målet med den här utbildningen är att du skall kunna lära såväl hundar som hundägare att hitta kantareller och ha fantastiskt roligt medan ni gör det.

Utbildningens omfattning

Hundens nos är fullständigt fantastisk. Tillsammans kan vi ha nytta av hunden, medan den får göra det som den tycker är allra roligaste. Hundägaren kommer dessutom upptäcka att de får en fullkomligt nöjd och vansinnigt trött hund, och förhoppningsvis kantareller på smörgåsen.

Vi börjar med att lära hunden och hundägaren att leta efter en doft i ett noslaboratorium och att på det viset kunnat diskriminera ut en doft framför fler andra. Hur bygger man ett så lätt labb att gemene man kan fortsätta med träningen hemma?

När vi jobbat teoretiskt och praktiskt i labbet beger vi oss av till skogen för att praktisera det vi har lärt oss och hittar skogens guld.

Kursen består av tre dagar. Efter avslutad utbildning skall du hålla en projektkurs som skall redovisas skriftligt.

Förkunskapskrav

Hundinstruktör.

Pris

4500 kr inkl. moms

Lärare

Natasja Ravenklint, dipl. hundinstruktör. hundpsykolog, utbildad inom klickerträning av bland andra Bob Bailey, Karen Pryor, Ken Ramirez, Kathy Sdao, Emma Parsons, Morten Egdtvedt och Cecilie Køste, mfl.

Malvina Ravenklint, dipl. hundinstruktör, hundfysioterapeut, utbildad inom klickerträning av bland andra Natasja Ravenklint, Bob Bailey, Ken Ramirez, Kathy Sdao.