Instruktör med klickerinriktning

Nästa utbildningsstart:

Nästa kursstart är tyvärr inte schemlagd i dagsläget.

Målet med utbildningen

Målet med utbildningen är att du skall kunna hålla valp-, grund- och fortsättningskurser med klickerinriktning, på ett självständigt sätt.

Det unika med denna fortbildning

Många uppfattar klickerträning som svårt. Det finns också många fördomar och vrångbilder av vad klickerträning egentligen är, därför har vi börjat förenkla klickerträningen rejält, utan att för den sakens skull kompromissa med hur det verkligen skall användas. Vi har helt enkelt slagit in klickerträningen i en enkel och elegant förpackning, för att alla skall kunna vara med!

 

Det här är utbildningen för dig som vill hålla på med klickerträning, eftersom du vet hur mycket mer effektivt det är, men som inte är beredd att kompromissa.

 

Detta är inte en klickerinstruktörs-utbildning, men fungerar perfekt både för den som enbart är instruktör sedan tidigare och för dig som även är klickerinstruktör, som vill ha mer handfasta tips om hur du kan lära ut klickerträningen på ett enkelt och smidigt sätt, även till skeptiker.

Fortbildningens omfattning

Två helger totalt, med ca en månads mellanrum. Vi träffas lördagar 10-18 och söndagar 10-17. Sista helgen består även av examination, såväl teoretiskt som praktiskt.

 

Hemarbete i form av bokläsning, träning med egen hund, hund och ägare, samt en kurs.

 

Tid på skolan: 32 timmar + ca 20-25 timmars arbete hemma.

 

Kursen ingår i vår hundinstruktörsutbildning.

Förkunskapskrav

Hundinstruktörsutbildning.

Lärare

Natasja Ravenklint, dipl. hundinstruktör. hundpsykolog, utbildad inom klickerträning av bland andra Bob Bailey, Karen Pryor, Ken Ramirez, Kathy Sdao, Emma Parsons, Morten Egdtvedt och Cecilie Køste, mfl.

 

Malvina Ravenklint, dipl. hundinstruktör, hundfysioterapeut, utbildad inom klickerträning av bland andra Natasja Ravenklint, Bob Bailey, Ken Ramirez, Kathy Sdao.

Examination och diplomering

För att få diplom skall man ha varit närvarande på samtliga helger, samtliga dagar. För att erhålla diplom som hundinstruktör skall man även ha klarat av samtliga hemuppgifter, samt teori- och praktikprov.

 

Avklarad utbildning ger diplom för hundinstruktör med klickerinriktning.

Pris

5.500 kr exkl. moms.

Boende

Enkelt boende kan ordnas på vandrarhem i Huaröd för 150 kr natten.