Hundinstruktör Stockholm

Nästa utbildning

Instruktörsutbildning 2017-18

Undervisningen börjar med föreläsningar som du får hemskickat till dig om grundläggande hundkunskap, så snart du har betalt anmälningsavgiften (block A).

6-7 maj - Workshop: hundkursen  
27-28 maj  - RallyMix Träningsklass
15-16 juli - Workshop: valpen
5-6 aug - Worskshop inlärningspsykologi
23-24 sep - Workshop: unghunden
25-26 nov - Workshop: etologi & massage
10-11 feb 2018 - Workshop: raskunskap & din roll som instruktör
Undervisning via föreläsningar som sänds ut med mejl.
Diskussioner i FB grupp.
17-18 mars - Workshop: mot stjärnorna
21-22 april - Examination

Nästa kursstart:
6-7 maj 2017
 

Nästa kursstart:

Instruktörsgrupp 11

2-3 februari 2013

För samtliga datum på utbildningen, se längst ner på sidan.

Instruktörsgrupp 14

7-8 september 2013

I Stockholm hålls utbildningen i Stockholm Hundforums lokaler i centrala Stockholm på Kungsholmen (Celsiusgatan). Det tar endast ca 20 minuter att promenera från Central- stationen.
 

Målet med utbildningen

Målet med vår instruktörsutbildning är att ge en bred och gedigen kunskap som gör att du känner dig mogen att starta företag inom hundbranschen när utbildningen är avslutad. Utbildningen leder till två diplom, Hundinstruktör och Instruktör och domare i RallyMix träningsklass. På det sättet kan du snabbt komma igång med en bred kursverksamhet, vilket ökar din möjlighet att lyckas med ditt företagande.
 

Utbildningen hos oss

Vi har utbildat instruktörer sedan 2005 och har startat ca 2 utbildningar per år sedan dess, i Ystad, Stockholm och Oslo.

Vi fortsätter hela tiden att utbilda och utveckla oss, vilket även påverkar våra utbildningar. De som gick utbildning 2005 skulle knappast längre skänna igen utbildningen som vi erbjuder idag.

När vi har kurser har vi små grupper på 6-8 deltagare, eftersom vi märker att det ger ett bättre resultat. Våra instruktörsutbildningar har max 8 elever av samma skäl.

Under hösten 2016 påbörjade vi ett försök med att hålla delar av utbildningen på distans, både våra elever och vi blev nöjda med resultatet och vi beslöt därför att göra en stor omläggning av våra utbildningar. 

De delar som vi anser kanske till och med gör sig bättre på distans kommer att hållas på det sättet, för att på det viset ge oss mer möjlighet till praktik när vi träffas på skolan.

Utbildningen leder till två diplom, hundinstruktör och RallyMix instruktör och domare i Träningsklass. På det viset kan du hålla flera kurser som kan nå en bred kundkrets redan från början.

Vi väljer att fokusera på positiv förstärkning, både vad gäller hundar och människor. Vi tror inte att bestraffning leder till några bestående resultat eller att hundägande är någon slags maktkamp. Vi värnar om en god relation och att det lönar sig att berömma och att det ger ett långsiktigt resultat.

Kostnaden för utbildningen betalas med en anmälningsavgift 4500 kr och därefer 1620 månadsvis under ett års tid (12 delbetalningar). Vilket totalt blir en summa på 24.000 kr inkl. moms. Anmälan är bindande.
 

Utbildningens omfattning

Utbildningen pågår under ett år, fördelade på 9 helger på skolan (lördagar 10-18 och söndagar 10-17), samt föreläsningar som skickas via e-post till deltagarna. 

Utbildningen ger dig möjligheten att hålla valpkurs, vardagslydnadskurs, fortsättningskurser, samt att hålla kurser och döma i RallyMix Träningsklass, samt att finnas med på RallyMix.org:s hemsida.

Om du trivs med oss och vårt sätt att arbeta finns det också en möjglihet att jobba under vårt namn och finnas med på denna hemsida.

Hemarbete

Utöver arbetet på skolan skall även en hel del hemarbete göras och redovisas, allt för att du skall få en så bred utbildning som möjligt.
Du kommer att läsa och skriva om böcker, hålla tre kurser och fördjupa dig i några hundraser. Du kommer även skriva ett examensarbete om valfritt ämne inom det breda ämnet Hund. Detta ska redovisas under examens helgen, och det finns också eventuellt en möjilghet att det publiceras i vår tidning Hundens Värld.
 

Examen & diplomering

Under utbildningens gång kommer diagnostiska prov delas ut för att på det viset ge oss bevis för att inlärningen sker i den takt som det är tänkt och att hela gruppen hänger med på undervisningen.

Under sista helgen avslutas utbildningen även med praktiskt och teoretiskt prov, samt redovisning av examensarbetet.

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du diplom som hundinstruktör och RallyMix instruktör och domare i träningsklass.

Lärarna

Natasja Ravenklint, hundpsykolog, hundinstruktör, klickerinstruktör, mm.


Malvina Ravenlint, hundfysioterapeut, bassängtränare, hundpsykolog, mm.

Samtliga lärare är utbildade i såväl Sverige som USA. De är måna om att alltid hålla sina kunskaper uppdaterade och fortbildar sig varje år. Läs mer om deras utbildning.
 

Pris & Betalning

24.000 kr inkl. moms.

Betalningen sker med en anmälningsavgift på 4500 kr, och 12 månadsbetalningar på 1625 kr.
 

Övernattning

Övernattning kan ordnas utan kostnad, begränsat antal platser. Bokas genom oss.
 

Förkunskapskrav

Den sökande skall vara fyllda 18 år och ha god hundvana, men fram för allt ett mycket stort intresse för hundar och vilja att hjälpa såväl hundar som människor till ett bättre gemensamt liv.

De olika blocken

Block a grundläggande hundkunskap

Innan utbildningen har sin första träff, kommer du att få mejl med föreläsningar som du kan titta på i lugn och ro hemma, och diskutera i vårt forum på Facebook. Vi ger en översiktlig introduktion till ämnen som vi kommer att fördjupa under utbildningsgång.
Materialet vi går igenom här är lämpligt att plocka ur när man ska skapa teori till egna kurser.
Vi tittar bland annat in på hundens ursprung, beteende och inlärning.
 

Block 1
workshop: Hundkursen

Nu träffas vi första gången och tittar på hundträningens utveckling och börjar jobba med de praktiska övningar som vi använder oss av på våra kurser och som är lämpliga att använda på valp-/grundkurs och fortsättningskurs. Fokus på denna träff ligger på hur en hundkurs kan se ut och förbättras.
 

Block 2
RallYmix
(obs! 3 dagar,
fre-sön)

RallyMix är en relativt ny hundsport som vi på Hundens Utbildningsakademi tagit fram. Under tre dagar får du lära dig grunderna i sporten och hur man håller kurs i sportens första klass: träningsklass. Efter avslutad utbildning har du rätt att hålla kurser och döma i RallyMixens Träningsklass.

Egentligen skulle man kunna säga att detta är en workshop i inlärningspsykologi, för denna sport är en praktisk form av detta spännande ämne.
RallyMix är den belönande och varierande hundsporten, som lär så väl hund som ägare att det är kul att lära sig!

Block 3
Workshop: Valpen

Den här helgen står valpen i centrum. Stämmer ordspråket: "Det är aldrig för sent att lära en gammal hund att sitta"? Vad är viktigt att tänka på när man har med valpar att göra? Vilka övningar är lämpliga? Finns det olämpligt övningar?
 

Block 4 - Workshop inlärningspsykologi

Innan du kommer till denna helg kommer du att ha fått föreläsningar sänt till dig via e-post som du i lugn och ro kan titta på hemma. Inlärningspsykologi är kul och spännande, men kan också vara ganska svårt. När vi träffas har vi en riktig workshop med inlärnings-psykologi. Vi fortsätter också att jobba med våra praktiska övningar.

Inlärningspsykologi är nödvändigt för att verkligen bli duktig på att träna hund och att lära ut våra kunskaper vidare. Vi går igenom inlärnings-psykologiska grundtermer, fördelar med positiv förstärkning, nackdelar med bestraffning, de olika typerna av metodval vi kan göra och mycket mycket mer.

Hos oss är inlärningspsykologi och metodik viktiga grundstenar i arbetet som hundinstruktör. Vi tittar på inlärningspsykologins historia i så väl teori som praktik, och går igenom såväl traditionella mjuka metoder som modern positiv träning och förklarar skillnaden mellan dessa.
 

Block 5
Workshop unghunden
 

Den här helgen står unghunden i fokus. I hundens tonår kallas ofta för "slyngelåldern". Vad är känntecknande för hunden i den här åldern? Finns det några särskilda lämpliga övningar, eller kanske något som inte alls passar?

Den här helgen har vi också fokus på aktivering och berikning. Vad är det för skillnad på de två sakerna? Finns det någon särskild anledning till att vi fokuserar på detta just den här helgen?
 

Block 6
Workshop: etologi & massage

Innan den här helgen har du fått ta del av föreläsningar om etologi via din e-post som du kan ta del av i önskad takt. Då går vi igenom grunderna inom etologin och dess utveckling. För att verkligen kunna träna hund och få hundägare att förstå sina hundar måste vi förstå varför hunden gör som den gör. Etologin är i ständig förändring, eftersom forskningen om hund är ett väldigt nytt forskningsområde. Vi håller oss ständigt uppdaterade och hjälper dig att få en grund och att fortsatt hänga med.

När vi träffas har vi både workshops om hundars beteende, men också om hur du kan ge din hund en skön massage. Ett sätt för både dig och hunden att koppla av.
 

Block 7
Workshop din roll som instruktör

Innan den här helgen har du fått ta del av föreläsningar om hundarnas olika raser via din e-post. När, hur och varför uppstod de olika raserna? Skiljer de väldigt mycket mellan dem, eller är det mest en utseendefråga? Passar alla raser överallt och med alla typer av människor? 
Till den här helgen har du gjort ett specialarbete om en hundras som du presenterar. Det gör du även som en del av din roll som instruktör, som är själva kärnan den här helgen.
Vad innebär det att vara instruktör och hur förmedlar du kunskap vidare? Att arbeta som hundinstruktör handlar främst om att arbeta med människor, så hur möter man dem på bästa sätt, för att på det viset kunna påverka hundens liv till det bättre? Hur startar man och driver företag på bästa sätt?
 

Block 8
Workshop: mot stjärnona

Den här helgen står klickerträning i fokus. Innan helgen har du fått ta del av föreläsningar om detta träningssätt via din e-post.

Om man verkligen vill ta sig mot stjärnorna med sin hund kan klickerträning vara det bästa sättet. Här kan man verkligen slipa på detaljer och använda sig av många olika redskap.
 

Block b
hundens hälsa & Foder

Vad bör man känna till om sin hunds hälsa? Vad kan man göra själv och när måste man ta sig till veterinär?
Du får även vår syn på foder i denna genomgång som kommer till dig via e-posten.
 

Examination

När vi spenderat ett år tillsammans och du fått mängder med kunskaper är det dags för examination. Den består av teoretiskt och praktiskt prov, samt redovisning av ditt examensarbete.

 

När du är klar med detta kan du med högt buret huvud titulera dig själv Dipl. Hundinstruktör och Dipl. Hundinstruktör och Domare i RallyMixens Träningsklass.

 

Grattis och välkommen in i vårt gäng!