Hundpsykolog

När Natasja Ravenklint gick sin hund-psykologutbildning var hon tveksam till flera av metoderna som användes. Hon fick lära sig att använda så kallade kastburkar och kastkedjor, för att på det sättet skrämma hunden ifrån olika oönskade beteenden. Men det kändes inte alls rätt. När man inte tror på något gör man det dåligt, och Natasjas lärare sa därför "Du ska helt enkelt inte bestraffa". Så sant! När utbildningen var slut kändes det ändå som om det var en hel del som saknades. Om man inte skulle bestraffa, hur skulle man göra istället? Det sista Natasjas lärare sa vid examen var "Jag tycker att du ska titta mer på klickerträning!", och det var precis vad Natasja gjorde från och den dagen.

När det blev aktuellt att skapen en hundpsykologutbildning var det därför med en klar bild av att det skulle bli den första hundpsykologutbildningen som inte använde sig av bestraffning alls.

Våra elever är våra ansikten utåt!

För oss är du som går hos oss våra främsta reklampelare. Vi satsar ytterst lite på reklam, utan hoppas att vår "produkt" ska tala för sig själv. Om våra elever är duktiga har vi gjort ett bra jobb, om våra elever inte är det, har vi gjort ett dåligt jobb. Svårare än så är det inte. Vi är naturligtvis väldigt måna om att våra elever ska bli väldigt duktiga och på det viset vara vår garanti utåt.

Våra elever är inte våra konkurrenter, utan våra kollegor. Vissa blir lite mer kollegor än andra och blir en del av vårt företag genom att arbeta under vårt namn. För att jobba under oss ska du vara duktig, fungera bra tillsammans med oss och vår ideologi, vilja satsa på hunderiet, samt bo på en plats som är lämplig för vår expansion.

Våra utbildningar består av ett antal olika block, antingen 9 eller 13, men innehållet är det samma. I Oslo är utbildningen lite intensivare, det gäller också för den utbildning som går på vardagar i Brösarp. Om du vill bli färdig lite snabbare är det därför någon av dessa utbildningar du bör gå. Tänk dock på att utbildningarna innehåller samma mängd kurslitteratur och samma hemuppgifter. 

Läs mer detaljerat om utbildningen under respektive ort.