Hundfysioterapeut

Malvina Ravenklint har hela tiden haft siktet inställt på att jobba med rehabilitering av hundar. Det började med hennes griffon Nisse som var ett litet "mådagsexemplar", det vill säga det var hela tiden något som blev fysisk fel på honom. Malvina ville inte något hellre än att kunna hjälpa honom och utbildade sig därför till hundfysioterapeut.

Intresset för rehabilitering hade funnits där sedan tidigare. Malvinas boxer Raven var till exempel den första hunden i Sverige som fick nya höftleder, och har man varit med om en sådan sak så förstår man vikten av rehabilitering. Malvina bodde under Ravens lednad några år i USA och då passade hon på att utbilda sig till bassängtränare och hundmassör för att på det viset kunna hjälpa Raven lite extra.

Bassängträning ser lite annorlunda ut i USA mot vad det på de flesta håll gör i Sverige. I USA går man ned i bassängen tillsammans med hunden för att på det viset kunna vaka över träningen på ett mer handgripligt sätt. Det är också viktigt att temperaturen i badet är varm, eftersom vattnet då har en rehabiliterande funktion bara genom att vara varmt och hålla musklerna varma.

2016 startar Hundens Utbildningsakademis första hundfysioterapiutbildning. Läs mer!

Våra elever är våra ansikten utåt!

För oss är du som går hos oss våra främsta reklampelare. Vi satsar ytterst lite på reklam, utan hoppas att vår "produkt" ska tala för sig själv. Om våra elever är duktiga har vi gjort ett bra jobb, om våra elever inte är det, har vi gjort ett dåligt jobb. Svårare än så är det inte. Vi är naturligtvis väldigt måna om att våra elever ska bli väldigt duktiga och på det viset vara vår garanti utåt.

Våra elever är inte våra konkurrenter, utan våra kollegor. Vissa blir lite mer kollegor än andra och blir en del av vårt företag genom att arbeta under vårt namn. För att jobba under oss ska du vara duktig, fungera bra tillsammans med oss och vår ideologi, vilja satsa på hunderiet, samt bo på en plats som är lämplig för vår expansion.

Våra utbildningar består av ett antal olika block, antingen 9 eller 13, men innehållet är det samma. I Oslo är utbildningen lite intensivare, det gäller också för den utbildning som går på vardagar i Brösarp. Om du vill bli färdig lite snabbare är det därför någon av dessa utbildningar du bör gå. Tänk dock på att utbildningarna innehåller samma mängd kurslitteratur och samma hemuppgifter. 

Läs mer detaljerat om utbildningen under respektive ort.