Hundfysioterapi i Ystad

Har din hund ont?

Hundfysioterapi kan innebära en rad olika behandlingar, som ultraljud, elektro-, laser och magnetterapi, akupunktur och homeopati. Det som ligger i fokus är läran om muskler, leder och skelett, och eftersom hundens liv innebär ständiga påfrestningar just på detta, så kan hundfysioterapin hjälpa till genom att återge musklerna dess maximala funktion. En hundfysioterapeut kan sägas vara en sjukgymnast för hundar.
 

Vilken hund behöver fysioterapi?

Alla hundar behöver hundfysioterapi! Hundar som tävlar på elitnivå sliter naturligtvis extra mycket på muskler, leder och skelett och behöver därför regelbunden rehabilitering som vilken elitgymnast som helst. Men även den vanliga sällskapshunden kan få problem. Kanske för att vi är dåliga på att låta hunden värma upp och trappa ner inför och efter den springer löst, eller för att vi frivilligt eller ofrivilligt rycker och drar i kopplet, eller för att vi använder halsband som kan skada hunden.

Kanske har hunden varit hos veterinär, men inga fel har kunnat hittats, då är också ett besök hos en hundfysioterapeut att rekommendera, eftersom det går igenom andra saker än vad än veterinär gör. Hundfysioterapeuter och veterinärer samarbetar med varandra!

Att regelbundet gå igenom hunden hos en fysioterapeut kan hjälpa hunden att undvika onödig smärta, då muskelknutar och bristningar kan upptäckas i tid och omedelbart ges behandling.

Plötsliga beteendeförändringar kan bero på smärta och många problembeteenden tar sin början just på grund av smärta, därför samverkar alltid hundpsykolog och hundfysioterapeut hos Hundens Österlens Utbildningsakademi när vi gör problemutredningar. Vi ser hela hunden!

Anmäl dig här!