Vill du bli RallyMix®-instruktör?

RallyMix är en ny svensk orginal hundsport. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, tricks, nosarbete, och andra idéer inom hundträning.

RallyMix finns i sex klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.

I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

RallyMix är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas. Precis som i Rallylydnaden går man efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar som skall utföras. Titta gärna på RallyMixens egen hemsida.

Instruktör och domare i träningsklass:
Utbildningen är 3 dagar lång, fre-sön, och du får här en introduktion i sporten som du sedan kan bygga vidare på. Utbildningarna i RallyMix kostar inte mycket, för att du snabbt ska kunna få tillbaka dina pengar. När du har haft en kurs har du med andra ord redan betalt kursavgiften.

Vi går igenom RallyMixens grunder och regler, vilket är nödvändigt för att du ska kunna ta dig vidare och för att du ska kunna lära dina elever grunderna i sporten.

RallyMix är en helt egen sport. Det spelar alltså inte någon roll om du tidigare är mästare i rallylydnad eller har fått din hund till lydnadschampion. Alla måste starta från början i denna sport, även om det troligtivs går fortare att avancera framåt om man tränat mycket tidigare.

Pris: 4500 kr, exkl. moms

Förkunskapskrav: Hundinstruktör

Instruktör och domare i startklass:
Nästa klass heter startklass. I den här klassen kommer en ny svårighet in: hunden ska vara lös under halva banan. När hunden är lös blir det lättare för oss att göra lite mer varierade saker tillsammans. I den här klassen kommer det in lite delar ifrån agilityn; hopp, slalom och tunnel.

Pris: 3000 kr, exkl. moms

Förkunskapskrav: RallyMix instruktör och domare i träningsklass

Instruktör och domare i Klass 1 & 2:
Det är nu det börjar bli riktigt svårt. Du får inte längre belöna hunden annat än vid belöningsskytlarna, förutom med röstberöm, vilket är tillåtet under hela banan. Hunden är nu dessutom lös under hela banan och övningarna klurigare och klurigare. Med andra ord, det börjar nu bli riktigt, riktigt roligt....

Pris: 3000 kr, exkl. moms

Förkunskapskrav: RallyMix instruktör och domare i Startklass.

Nästa utbildningsstart:
Träningsklass:
2-4 juni 2017 (Ystad)

Startklass:
5-6 juni 2017 (Ystad)

Klass 1&2:
12-13 aug (Ystad)


Anmäl dig här:  • Om det är något extra du vill meddela oss