malmö

OBS!
VI TAR GEMENSAMT ANSVAR OCH FÖLJER FOLKHÄLSO-MYNDIGHETERNAS REKOMMENDATIONER!

Kursledare:
Marie Sehlin

Foto: Fredrik Rambris


 

Nästa kursstart Startklass: 
(meddelas senare)


mixxa Startklass

Mixxa är en svensk orginal hundsport. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, tricks, nosarbete, och andra idéer inom hundträning.

Mixxa finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.

I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

Mixxa är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas. Precis som i Rallylydnaden går man efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar som skall utföras.
 

Målet med kursen

Målet med kursen är att gå igenom Startklassens samtliga skyltar, utveckla ert samarbete, finslipa kunskaperna om regelverket och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!
 

Vägen dit

Vid varje kurstillfälle lär vi oss de nya skyltarna och börjar sakta foga samman dessa till en hel bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta, ligga och stå i olika positioner.

Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och prat, och på det viset ha roligt tillsammans.
 

Kursens omfattning

Kursen består av 6 timmar, där praktik och teori varvas, samt en avslutande träningstävling i Startklass.
 

Pris


Anmäl dig här!


  • Gärna mobil
  • Vem rekommenderade just oss?
  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. Hundens Utbildningsakademi har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.