Natasja wallin

Jag älskar att undervisa, såväl hundar som människor, vilket är en rätt bra egenskap att ha som hundinstruktör.

Jag brinner också för att föra ut min syn  på hund och hundträning och vill därför erbjuda några förslag på vad jag kan komma till din klubb eller ditt företag för att prata om.

Jag delar in det i två kategorier:
Föreläsningar, som kan ändra längd beroende på vad det finns utrymme till (kan ändras beroende på hur mycket tid det finns att tillgå - 45 min till 3 h). Dessa kostar 3000 kr + moms, oavsett tid.
Workshops, där vi även arbetar med hundar. Dessa kostar 5000 kr/dag + moms, oavsett tid.


Föreläsningar:

 • Så lär hunden - 45 min - 3 timmar. 
 • Klickerträning ett språk - 45 min - 3 timmar.
 • Vad är RallyMix? 45 min - 3 timmar.
 • När valpen kommer - 45 min - 3 timmar.
 • Den magiska signalen - 45 min - 3 timmar.
 • Kedjor - 45 min - 3 timmar.

Workshops:

 • Klickerträning för nybörjare - 2 dagar. 
 • RallyMix (valfri klass) - 2 dagar. 
      (Obs! Ej instruktörsutbildning)
 • Kedjor och signaler - 2 dagar.

Obs!
Om det är utanför Skåne kommer reseersättning och eventuellt boende till.

Villkor:
Du som hyr in mig för föreläsning får ta hur mycket eller lite du vill, och det får vara hur många, eller få som helst som lyssnar.
Om det är en workshop får det max vara sex hundar, men du är fri att även bjuda in obegränsat antal personer som går som observatörer. Eventuellt kan det finnas 8 hundekipage på plats, men då måste eleverna vara införstådda med att de inte kan få lika mycket tid, som om det varit 6 deltagare.

Anmälan är bindande när det är två månader kvar tills utsatt datum, efterosm jag hade kunnat boka in annan verksamhet annars.


Boka!Grundutbildning

Författare

 • 2018 Din vän valpen (Norstedts förlag)
 • 2013 RallyMixa mera 
 • 2012 RallyMix den belönande hundsporten 
 • 2007 Klickerträning för nybörjare (Prisma förlag) Slut på förlaget. Väntar på mer information om en ny uppdaterad version av boken.
   

Kom och lyssna!

Natasja föreläser på Köpingebro bibliotek i oktober 2018.
 

Mer om de olika förslagen:

Föreläsningar:
Så lär hunden

Varför är positiv förstärkning det mest effektiva sättet att lära en hund något på?
Vad är klassisk- och operantinlärning?
När använder man det ena och när använder man det andra?

Klickerträning ett språk
Klickerträning är som vilket språk som helst. Det kräver ett ordförråd och en grammatik för att fungera.
Ordförrrådet i klickerträningen är väldigt enkelt, klick = belöning, alltid, alltid, alltid.
Grammatiken är lite mer komplicerad och består av fem olika viktiga beståndsdelar: tajming, kriterium, förstärkningskvalitet, förstärkningsfrekvens och belöningsplacering.
Här reder vi ut vad som är vad och hur man på bästa sätt kan få hunden med på vad man gärna vill lära den.

Vad är RallyMix?
Tänk dig rallylydnades skyltsystem, men med ett helt annat innehåll. Tänk dig att du på ett snabbt sätt kan få en extremt kontakt och bra relation med din hund. Tänk dig att du gör något som mest av allt påminner om freestyle, men att du slipper känna dig som en skådespelare som står i centrum. Tänk dig att du dessutom blandar in en mängd andra olika saker du kan göra med din hund, och att du dessutom kan tävla i det. Ja, någonstans då har du RallyMix.

När valpen kommer
Ska du köpa hund? Väntar du på din valp? Har din valp precis kommit, men du har inte hunnit ta dig till en valpkurs? Eller har du redan gått en valpkurs, men har fortfarande frågor du undrar över. Ja, då är detta en kväll för dig.
Kvällen baseras på de tankar som presenteras i min bok "Din vän valpen - så bygger ni en relation för livet".

Den magiska signalen
Först vill jag reda ut skillnaden på en signal och ett kommando. En signal = att det är grönt ljus att göra ett visst beteende. Kommando = gör detta - annars!
Det där lilla ordet "annars" är av yttersta vikt, hur mild än konsekvensen av det är. I hundens värld blir det en osäkerhet, vilket gör att ett kommando aldrig kan fungera som en belöning.
Tänk om dina signaler däremot skulle fungera som en belöning! Tänk om du kunde belöna din hund med ett annat beteende som du vill att hunden ska göra! Låter det för bra för att vara sant? Jag lovar, det är det inte! Lär dig hur det fungerar!

Kedjor
Det finns en mängd olika kedjor, framlängeskedjor, baklängeskedjor och till och med vidskepliga kedjor. När en kedja fungerar som vi vill att den ska göra ser det ut som ett felfritt freestyle program eller en perfekt utförd agilitybana.
Den här kvällen lär du dig hur du kan använda dig av kedjor på bästa sätt.

Workshops:
Klickerträning för nybörjare

Som jag skrivit ovan är klickerträning är ett språk. På denna workshops går vi igenom hur det fungerar i såväl teori som praktik. Kursen följer min bok "Klickerträning för nybörjare", vilket därför gör att den fungerar som bra kurslitteratur.

RallyMix (valfri klass)
RallyMix är det perfekta sättet att lära hunden så mycket som möjligt på ett så snabbt, effektivt och roligt sätt som det överhuvudtaget går att göra.
RallyMix finns i sex klasser; träningsklass, startklass, klass 1, klass 2, klass 3 och elit.
För att man ska kunna ta till sig så mycket som möjligt om en klass måste man förstå klasserna som varit innan. Den naturliga följden är därför att man startar med träningsklass och bygger på allt eftersom.
Läs gärna mer om RallyMix på hemsidan, eller i böckerna i ämnet.

Kedjor och signaler
Ovan har jag beskrivit vad kedjor och signaler är. I denna workshops går vi igenom detta i såväl teori som praktik. Beroende av förkunskaper jobbar vi med lämpliga kedjor. Vi går även in på begrepp som förgiftade signaler och brutna kedjor.