Ystad

Blodspår

Målet med kursen är att lära dig och din hund att göra eftersök efter blod och viltdoft.

Vägen dit

Blodspår, eller eftersök, är en både nyttig och rolig nosaktivitet. Alla jägare måste ha tillgång till en för att få jaga, och polisen använder sig också av duktig eftersökshundar för att hjälpa till vid viltolyckor.

 

För hundens del är detta något av det roligaste som finns. Det är något som hunden verkligen har i sina gener, eftersom uppletande av vilt är en del av jakten, något som finns mer eller mindre nedärvt hos alla hundar.

 

På denna kurs lär vi oss grunderna i hur vi lär hunden att leta efter viltspår, med hjälp av både blod och klöv. Kursen är hela tiden ute i skog och mark.

 

För hundar som gillar att jaga är detta en extra nyttig kurs, eftersom vi då kan erbjuda hunden tillåten jakt, som kan ge hunden utlopp för jaktlusten. I slutet av våra spår finns dessutom alltid en klöv, vilket det inte gör när hunden själv sätter av på jakt. Att gå på jakt tillsammans med oss blir därför mer lönsamt och leder ofta till att den egna jakten avtar.

Kursens omfattning

3 x 4 timmar (under tre veckor eller tre dagar) 
 

Instruktör

Malvina & Annika
 

Pris

2500 kr inkl. moms eller eller tolv klipp på Hundklippet.

Plats

Brösarp (vidare information om mötesplats kommer i välkomstbrevet)
 

Intresseanmälan

Nästa kursstart:

11-13 juli kl. 10-14


  • Gärna mobil
  • Vem rekommenderade just oss?
  • Skäller hunden mycket, har den svårt för andra hundar, gillar den inte att leka? Då berättar du det här.
  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. Hundens Utbildningsakademi har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.