ronneby

instruktör och hundpsykolog: camilla andersson

(Klicka på bilden för mer info​​​​​​ om instruktören).

   Kontakt:
Tel: 0708-90 14 28
camilla@hundisverige.se

Kursstart:

5 februari 2017!
Kurstillfällen:
(Tor 2/2 kl 18.30-21 teori för er som inte gått Valp 1 hos mig).
Sön 5/2 kl 13-15
Sön 12/2 kl 13-15
Lör 18/2 kl 13-15
Sön 26/2 kl 13-15
Sön 5/3 kl 13-15
Sön 12/3 kl 14-16

 Kursen är fullbokad! 

Plats:
Hundhallen,Blekinge Naturbruksgymnasium
(uppvärmd inomhushall, se foton här).


Valp 2/Fortsättningskurs

Vår valpkurs består av två delar, Valp 1 och Valp 2.
Det vi jobbar med i Valp 2 bygger på det som vi tidigare gjort i Valp 1. Vill du ha ut det mesta av kursen för dig och din hund rekommenderas att gå bägge delarna.


Målet med kursen

Målet med den här kursen är att bygga vidare på det vi gjorde i Valp 1. Samhället ställer stora krav på hur våra hundar ska uppföra sig och här går vi igenom många verktyg som är användbara i vardagen.


Vägen dit

Under Valp 1 lärde vi valpen grundläggande moment som bland annat sitt och ligg, att hålla kontakten med sin förare, grunderna till en bra inkallning och att vara följsam med och utan koppel.

På Valp 2 kan vi börja bygga vidare. Vi arbetar bland annat med impulskontroll och stadga. Det finns lockelser och frestelser överallt för en valp och det är viktigt att kunna stå emot dessa frestelser och att det lärs in på ett positivt sätt utan förbud. Du får lära dig hur du jobbar med störningar på ett positivt och effektivt sätt.
 

Ett vanligt problem är att valpen hoppar på folk för att hälsa, vilket är ett helt normalt hundbeteende men som oftast inte riktigt passar ihop med hur vi vill att valpen ska bete sig. Här får du verktyg hur du tränar valpen att hälsa fint på besökare utan att hoppa.

Att kunna uppföra sig väl är en viktig del för en hund i vårt samhälle och det kan kräva en hel del av hunden. Vi arbetar med detta under en hel rad olika typer av övningar, även med diverse störningar.

Hantering och kloklippning kan ibland vara besvärligt, detta gör vi på ett mjukt och trevligt sätt utan att tvångshålla eller bråka med hunden.

Hundmöten är ett av de vanligaste problemen som hundägare har. Här går vi igenom varför problemen uppstår samt hur man både förebygger och hanterar redan uppkomna problem. 

Vi arbetar med klicker och bygger successivt  upp önskvärda beteenden på ett positivt och trevligt sätt, både för förare och hund!


Innehåll

På kursen lär ni er:

• Stadga: Sitt/ligg/stå kvar (även med störningar).
• Inkallning (även med störningar).

• Gå i koppel utan att dra.

• Att kunna hälsa fint på besökare utan att hoppa.
• Hantering och kloklippning utan tvång.
• Hundmöten.
• Passivitet och att kunna slappna av, även i stökiga miljöer.
• Du får lära dig hur man tränar med störningar på bästa sätt.


Kursens omfattning

Valp 2 består av 6 kurstillfällen á ca 1,5-2 timmar inkl pauser med passivitetsträning. Mellan kurstillfällena förväntas du även träna hemma på egen hand. 


Förkunskapskrav

Eftersom kursen bygger vidare på Valp 1 bör man först ha gått Valp 1 eller motsvarande. Har du inte gått Valp 1 men ändå känner att Valp 2 passar er, kontakta mig.


Pris

1300 kr inkl. moms

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

kursanmälan


  • Om du blivit rekommenderad att gå till oss, vem rekommenderade dig?
  • Är det något du vill berätta för oss om dig eller din hund innan kursen börjar?