RONNEBY

När behövs hjälp av hundpsykolog?

Till en hundpsykolog vänder du dig om du har något problem med din hund. Vad som är ett problem är det du som avgör. Problemet kan vara stort eller litet, det spelar ingen roll.
Om problemet är av mindre karaktär, till exempel att hunden drar i kopplet eller inte kommer på inkallning, rekommenderar vi att ni väljer privatträning. Om problemen däremot är fler eller av mer allvarlig karaktär, t.ex. aggressivitet, rädslor och fobier, så är det en problemutredning som bör göras.
 

Problemutredning

Om din hund inte verkar må bra psykiskt eller om du behöver hjälp med något särskilt problem som inte kan lösas på någon av mina kurser, så rekommenderar jag en problemutredning. Det kanske handlar om en rädd eller aggressiv hund, eller en hund som blir ett nervvrak vid nyår, eller som jagar bilar, eller något helt annat.
 

Målet med utredningen är att du skall förstå problemet och dess orsak, och att lära dig hur du ska arbeta för att nå ett hållbart resultat. Du ska få verktyg att självständigt kunna jobba vidare för att kunna ge dig och din hund ett trevligt liv tillsammans.

För mig är det viktigt att se hela hunden och därför har jag möjlighet att konsultera hundfysioterapeut vid behov.
 

Hur går det till?

Vi träffas första gången på en plats vi kommer överens om för att prata om hunden och det problem ni vill ha hjälp med. Jag ser gärna att denna träffen sker hemma hos er eftersom jag vill se hur hunden beter sig i sin hemmiljö. Under vårt samtal ställer jag frågor som ger mig underlag för utredningen. Det är med hjälp av dessa frågor som jag letar efter orsaken till problemet och därmed vet vad vi skall börja träna och hur vi ska hantera problemet. På det sättet kan vi nå ett långsiktigt resultat eftersom vi jobbar utifrån orsaken till beteendet och inte bara med symtomen.

Jag jobbar belöningsbaserat och med markör (oftast klicker).
Vi ska jobba med ett etiskt förhållningssätt och med respekt för hundens särskilda behov, vi gör ingenting som kan orsaka obehag för hunden.

Beroende på problemets karaktär och historik tar det sedan olika lång tid innan vi kan avsluta våra träffar och ni sedan kan fortsätta på egen hand. Ibland behövs bara en enda träff, ibland behövs fler träffar då vi systematiskt jobbar efter ett individuellt sammansatt träningsprogram. 

Betalningen sker inför varje tillfälle, ni betalar alltså per gång
(inte ett helt paket av träffar) eftersom det är så individuellt hur många tillfällen vi behöver träffas.

Första mötet

Första träffen sker gärna hemma hos er. Jag har då möjlighet att träffa hunden i sin hemmiljö och bilda mig en uppfattning om hunden.

Vid vår första träff görs själva utredningen. Jag ställer en massa frågor om hunden och det aktuella problemet som ni vill ha hjälp med samt berättar gärna mer för er hur jag arbetar, vilka metoder jag följer osv. Ni ställer de frågor ni vill till mig, och vi bestämmer sedan gemensamt om vi vill satsa på ett fortsatt arbete tillsammans eller om vi väljer att inte gå vidare. Denna träff innebär alltså inga krav på att fortsätta anlita mig för uppdraget, ni har alltid ett val att avsluta där och då.

När vi har pratat klart går vi igenom några övningar som är anpassade för just er hund och hundens problem, dessa övningar har ni sedan i uppgift att träna på tills vårt nästa möte. Övningarna kommer att ligga till grund för vår fortsatta träning.

Tid för första mötet: ca 2-3 timmar.
Kostnad: 600 kr, oberoende av hur lång tid som krävs.
 

Följande träffar

Nu börjar själva träningen!
Baserat på utredningens underlag (frågorna vid vårt första möte) har jag till vår andra träff satt samman ett individanpassat träningsprogram som vi nu tillsammans jobbar med. Under arbetets gång modifierar och individanpassar vi övningarna för att effektivisera träningen till ett hållbart långsiktligt resultat. Vi nöjer oss inte enbart med att ändra hundens beteende, det kan finnas trauman i grunden som behöver tas hänsyn till, vårt mål är att hunden dessutom ska må bättre psykiskt.

Vid varje träff får ni nya övningar som ni sedan ska träna på till nästa träff.

Beroende på problemets karaktär och hur flitiga ni är med träningen mellan våra träffar så går det inte att på förhand säga hur många träffar som behövs, men det är ytterst sällsynt med fler än fem träffar, därefter så kan de flesta fortsätta på egen hand.

Betalningen sker inför varje tillfälle vi träffas, ni betalar alltså per gång i förväg via banköverföring eller swish.

Kostnad: 600 kr per gång. Ibland kan det ta en timme, ibland tre timmar. Det får ta den tid det tar och vi utgår helt efter hundens behov. 
 

Pris

600 kr (inkl. moms) för varje träff + milersättning.
Milersättning 18:-/mil. (Jag bor i Kallinge).


 


Jag hjälper dig!

Anmäl dig här!


  • Gärna mobil

  • Om du blivit rekommenderad att gå till oss, vem rekommenderade dig?