Norra halland

Nästa kursstart
Start: Intensivkurs
10-11 juli  2016 
Tid: 10 juli 13.00-17.00
11 juli 10.00-16.00

NOSEWORK

Nosework är en rolig och inspirerande söksport, som passar för absolut alla hundar. Sporten är inspirerad av operativa specialsökshundar (bomb, narkotika etc) och blev etablerad i USA för ca 12 år sedan.

Vi följer de svenska reglerna till punkt och pricka!
Nosework består av ORT  (odor recognition test/doftprov) som hundarna måste klara av för att kunna tävla i Klass 1, 2 och 3.

Man behöver inte tävla om man inte vill, man behöver heller inte ha några förkunskaper. Valp som senior är välkomna att delta! Nosen har hunden alltid med sig!

Det är fyra olika sökområden:

Sök i emballage
Sök på område ute
Sök i rum (rumssök)
Sök på fordon

Kursens omfattning

Denna kurs innehåller klass 1.
Intensivkursen är uppdelad på två dagar om totalt 10 timmar. Vi tränar och varvar med teori. Eftersom hundarna blir trötta blir det fikapaus första dagen och dag 2 blir det både fika och lunchpaus. 

INSTRUKTÖR

Annika Turitz Garnaeus & Malvina Ravenklint

Pris

2.200 kr inkl. moms

Anmäl dig här!


  • Gärna mobil
  • Vem rekommenderade just oss?
  • Skäller hunden mycket, har den svårt för andra hundar, gillar den inte att leka? Då berättar du det här.
  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. Hundens Utbildningsakademi har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.