KARLSHAMN/Olofström

Intresse-anmälan

Nose work

om nose work

Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA. Som verkligen är på frammarsch även i Sverige. Den är utvecklad av tre professionella tjänstehundstränare som upptäckte hur bra deras hundar mådde av att använda nosen.

I Nose work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende. Passar alla hundar unga som gamla, fantastiskt roligt och utvecklande sät att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose work vara en utmärkt tränings/ tävlingsform, då hunden lugna och kontrollerade former kan få arbeta.

I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat.

Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment, inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarssök.

Vägen dit

Att hunden har en fantastisk nos, vet vi nog alla. Hela tiden så lär vi oss mer och mer om vad hunden och hundens fantastiska nos kan användas till - kantareller, mögel, vägglus, narkotika, människor eller som i den nya hundsporten i Sverige Nose work, där man använder dofthydrolaterna eukalyptus, lagerblad och lavendel.
Läs gärna mer om Nose Work på SNWK

Hunden kan söka med på en otroligt hög nivå och precision, samtidigt som man kan söka bara för att det är en otroligt bra och rolig aktivering. Specialsök kan man göra såväl inom som utomhus, samtidigt som hunden får mental och fysisk stimulans. Beroende på vad man vill använda träningen till så kan man fortsätta att utveckla det till den nivån som man själv vill. 
Vi arbetar med att först lära hunden diskriminera (lära sig) vilken doft det är vi vill att de skall leta efter i ett så kallat ”noslaboratorium” och sedan fortsätta på sökbana, behållarsök, inom och utomhussök. 

Instruktör

Inger Borg, går SNWK (Svenska Nose workklubben) certifierande instruktörskurs genom Dala hundcenter, klar maj 2016
SNWK certifierad instruktör är utbildad till att hålla kurser i alla 3 klasserna, NW1, NW2 & NW3 med behörighet att döma doftprov.

Sedan några år tillbaka har jag haft kurser i specialsök som aktivering och tränat egna hundar i specialsök och Nose work. Har genom det samlat på mig en hel del erfarenheter både med träning av egna hundar och andras.
Nedan finns möjlighet att köpa olika material och plattformar. Plattform/sökbana är inte nödvändigt när man tränar Nose work, men kan vara ett bra hjälpmedel och en rolig aktivering. 
 

Material att köpa

"SÖKPLATTFORM" som jag tillverkar på beställning. 
Storlek: 80x20 cm med 6 st hål, kan beställas med eller utan burkar.
"Sökplattformen" kan bl.a användas till att träna diskriminering, vittring.
Pris: 450:- med burkar. Kursdeltagare 20% rabatt (360:-)

NYHET!
URVALS/SÖKBANA ELLER PLATTFORM
Tillverkas på beställning
Storlek 100x20 cm höjd ca 20 cm med 4 hål & burkar i glas/metall. 
2 stycken kan sättas ihop till en urvals/sökbana som kan användas också i samband med operativt sök.
Pris: 425:- med burkar. Kursdeltagare 20% rabatt (340:-)

Hämtas eller lämnas inom Blekinge eller enl. ök (skickas ej)
Intresserad eller mer info skicka ett mail:  inger@hundisverige.se

Dofthydrolat till Nose work:
Eucalyptus, Lagerblad eller Lavendel 30 ml pipettflaska 35:-.