HässleholmNästa kursstart:
Vid intresse


(Är inget datum satt så blir din anmälan en intresseanmälan istället)

Plats:
Ryedal 9226A, Vankiva

Mail:
jessica@hundisverige.se

NOSEWORK

Nosework är en rolig och inspirerande söksport, som passar för absolut alla hundar. Sporten är inspirerad av operativa specialsökshundar (bomb, narkotika etc) och blev etablerad i USA för ca 12 år sedan.


Nosework består av ORT  (odor recognition test/doftprov) som hundarna måste klara av för att kunna tävla i Klass 1, 2 och 3.

Man behöver inte tävla om man inte vill, man behöver heller inte ha några förkunskaper. Valp som senior är välkomna att delta! Även om du har en hund som inte tycker om andra hundar, vi tränar en och en i söket så hundarna får arbeta i lugn o ro med sin ägare.

Det är fyra olika sökområden:

  • Sök i emballage
  • Sök på område ute
  • Sök i rum (rumssök)
  • Sök på fordon

Kursens omfattning

Denna kurs innehåller nosework klass 1.
Intensivkurserna är på 4 tim x 2 tillfällen. 4 ekipage per kurs gäller både veckokurser och intensivkurser.

INSTRUKTÖR

Jessica Persson

Instruktören är utbildad i den amerikanska orginalsporten och enligt de amerikanska reglerna ((NACSW), men i kursen kommer vi att jobba med de svenska doftämnena som används i tävlingarna här i Sverige för att underlätta för kursdeltagarna. Vi kommer även under kursen att gå igenom vad som skiljer den svenska varianten mot det amerikanska orginalet.

Pris

1800 kr inkl. moms
startkit med noseworkmaterial ingår i priset så ni kan börja träna direkt efter kursen.

VILLKOR FÖR ANMÄLAN
Saknar kursen datum räknas din anmälan som en intresseanmälan.

När kursen är datumsatt är din anmälan bindande och du måste meddela oss skriftligt om du inte har möjlighet att delta. Vid avanmälan tidigare än 15 dagar innan kursstart tas halva kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart tas full deltagaravgift ut. Vi förbehåller oss rätten att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.

Vi rekommenderar att din hund är försäkrad och vaccinerad när du går kurs hos oss.

Anmäl dig här!


  • Gärna mobil
  • Vem rekommenderade just oss?
  • Skäller hunden mycket, har den svårt för andra hundar, gillar den inte att leka? Då berättar du det här.
  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. Hundens Utbildningsakademi har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.