TOMELILLA

RallyMix®

RallyMix Träningsklass

Nästa kursstart:
Ingen kurs inplanerad, vid intresse kontakta Natasja Ravenklint, Brösarp

RallyMix är en ny svensk orginal hundsport. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, tricks, nosarbete, och andra idéer inom hundträning.

 

RallyMix finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.

 

I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

 

RallyMix är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas. Precis som i Rallylydnaden går man efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar som skall utföras.

Målet med kursen

Målet med kursen är att gå igenom Träningsklassens samtliga skyltar, reglerna och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!

Vägen dit

Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya skyltar och börjar sakta foga samman dessa till en bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta och ligga i olika positioner.

 

Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och prat, och på det viset ha roligt tillsammans.

Kursens omfattning

Kursen består av 6 timmar, där praktik och teori varvas, samt en avslutande tävling i Träningsklass.

Pris

1500 kr inkl. moms

Anmäl dig här!


  • Gärna mobilnummer.
  • Vilken ort vill du gå på kursen
  • Är det något du vill berätta för oss om dig eller din hund innan kursen börjar?