Löpband i Brösarp

Visst du att vi har ett löpband i våra lokaler i Brösarp? Varför ska man låta hunden gå/springa på ett löpband när den kan göra det utomhus? Att vara ute i skog och mark med sin hund är naturligtvis en helt annan sak än att vara inomhus på ett löpband, men det ena utesluter inte det andra.

På ett löpband kan du kontrollera hundens rörelser bättre, du kan själv styra hastigheten som din hund mår bra att hålla, och du kan få en regelbundenhet över tid på ett annat sätt än om hunden bestämmer själv. 

Löpbandet vi använder oss av är avsett för hundar, inte människor. Hundar och människor belastar på olika sätt och därför kan en hund inte springa på ett löpband för människor. Underlaget på ett löpband är dessutom skonsamt för hunden.

På sommaren kan det också vara svårt att motionera hunden som man vill, på grund av värmen. Inomhus kan vi styra temperaturen.

Varmt välkommen att se vad du och din hund tycker om detta träningssätt!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter