En dålig universal lösning

Cesar Milan använder sig mycket av en träningsmetod som kallas "flooding", att man utsätter någon för extra mycket av det den är rädd för, för att på det viset få individen att förstå att de trots det obehagliga "överlevde".

 

Det har viss effekt på människor, för vi har den tänkande förmågan att göra den typen av slutsatser, å andra sidan fungerar det inte ens på alla människor, utan kan leda till att man blir ännu mer rädd för det man blir utsatt för.

 

Eftersom metoden är dålig och dessutom har en mängd biverkningar bör man absolut INTE använda den. Det är mycket synd att det är en metod som man ser i Cesars program mer eller mindre varje vecka.

 

Obs, otäckt klipp. Jag kan personligen inte se på det utan att må både fysiskt och psykiskt dåligt.

Gör inte så, utan ha kul tillsammans med din hund!

 

Natasja

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Peter Stenberg » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hur får man tag på´kontaktinfo om man vill göra illustrationer åt er sida eller ..”

  • Caarina Holmström » Jag borde ha förstått!:  ”Härlig läsning! Hoppas också att flera får upp ögonen på vad en hund/katt dagli..”

  • Natasja Ravenklint » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hej Mary! Så kul! Jag vill däremot säga att jag på inga sätt är någon foderexper..”

  • Mary Wright » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hej Anna! Jag är helt inne på din linje och har fodrat på detta sätt i 12 år. Ky..”

  • Natasja Ravenklint » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hej! Det bästa är att du söker på Anna Hielm-Björkman och hör med henne. Lycka ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln