Grattis brukshundsklubben

Fick tips om att läsa på en hemsida, där det mest hårresande saker skulle stå att läsa, och det gjord det mycket riktigt, bland annat:

 

"Vad fasen hände med alla som fick lära dressyr på den tiden? Försvann plötsligt vår kunskap? Vad hände med denna oerhörda kompetens? Var är alla som fostrades i en tid då ledarskap och problemlösning för det mesta var så enkelt att man hissade hundarna ett par varv eller vred om öronen. Vi hade inga strypsnaror, inga stackel, inga elhalsband och gubevars inte heller några klickers. Men, vi hade det i nyporna, i känslan, i blodet, i själen och.....vi hade framför allt, vanligt jävla sunt bondförnuft. Sitter alla hemma i stugorna och tiger? Jag hoppas att svaret är NEJ. Vi finns någonstans därute, men är hänvisade till undanskymda platser. Vi känner inte längre igen oss på den Brukshundklubb vi en gång skapade. Ärligt talat (...) ...varför lät vi velourfolket ta över? Varför i helvete fick de förstöra vår fina brukshundklubb?"

 

Det stod faktiskt mer hårresande saker än detta på sidan, men detta är ändå ett litet urklipp som illustrerar helheten ganska väl.

 

Brukshundsklubben har med andra ord lyckas reta upp den hårda skolan rejält. De känner sig inte hemma längre och tycker att de vänstervrida velourisarna har tagit över helt.

 

Ett jättestort grattis till Brukshundsklubben! Ni har gjort ett gott arbete och sållat agnarna från vetet. Blir den hårda skolan så upprörda och känner de sig så överkörda, trots att de är medvetna om att de har bästa sändningstid i TV flera dagar i veckan, ja, då måste det vara ett tecken på att den moderna hundträningen är på frammarsch!

 

Grattis alla hundar!

 

Ha kul tillsammans med er hund,

Natasja

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Peter Stenberg » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hur får man tag på´kontaktinfo om man vill göra illustrationer åt er sida eller ..”

  • Caarina Holmström » Jag borde ha förstått!:  ”Härlig läsning! Hoppas också att flera får upp ögonen på vad en hund/katt dagli..”

  • Natasja Ravenklint » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hej Mary! Så kul! Jag vill däremot säga att jag på inga sätt är någon foderexper..”

  • Mary Wright » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hej Anna! Jag är helt inne på din linje och har fodrat på detta sätt i 12 år. Ky..”

  • Natasja Ravenklint » Ge din hund naturlig mat!:  ”Hej! Det bästa är att du söker på Anna Hielm-Björkman och hör med henne. Lycka ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln