ÖSTERLEN


mixxa Träningsklass

MIXXA “Den belönande hundsporten” är en ny svensk original hundsport. Och en perfekt aktivitet i vardagen. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, Tricks, Nosarbete, och andra aktiviteter inom hundträning.

M I X X A finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.
I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

M I X X A är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas.
Du går efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar och moment som skall utföras.
Sporten kräver större yta vilket gör att träningen kommer ske utomhus till stor del. Kläder efter väder.
 

angående corona

Kursen kommer hållas både inom- och utomhus. Lokalen är uppvärmd och så stor att hålla avstånd mellan varandra inte är något problem. Jag utgår från att alla respekterar restriktionerna och kommer till kursen endast om man är frisk och tänker på att hålla avstånd mellan varandra.
Handskar och handsprit finns i lokalen.
 

Målet med kursen

Målet med kursen är att gå igenom Träningsklassens samtliga skyltar, reglerna och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!
 

Vägen dit

Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya skyltar och börjar sakta foga samman dessa till en bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta och ligga i olika positioner.

 

Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och prat, och på det viset ha roligt tillsammans.
 

Kursens omfattning

Kursen består av 6 timmar, där praktik och teori varvas, samt en avslutande tävling i Träningsklass.
 

Instruktör

Yve Alkeborn

Pris

1650 kr

 

Träningsklass: 
Datum: Lördag
18/9, 25/9, 2/10, 9/10
och tävling den 24/10 14.00
Tid: 11-12.30
Antal: 3 - 6 ekipage


Anmäl dig här!


  • Gärna mobil
  • Vem rekommenderade just oss?
  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. Hundens Utbildningsakademi har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.