ÖSTERLEN

Instruktör:
yVE ALKEBORN

Kursstart:
nya datum kommer snart
Teoripass
Tid: 

Övriga tillfällen:
Datum:

Tid: 

KLICKERträning Nybörjare

Tränar du med klickermetoden men känner att du vill veta mer om inlärningsteorierna bakom och vad alla begrepp står för? Då finns möjligheten att bara gå teoripasset till en kostnad av 800 kr.
Teoripasset innehåller även praktisk träning utan hund.

Är du nybörjare inom klickerträning och vill lära dig vad klickermetoden handlar om och få de verktyg du behöver för att träna vidare själv? Då ska du välja att gå hela kursen!

Förkunskaper: 
Kursen är till för nybörjare inom klickerträning. Det är en fördel om du har en god grundkontakt med din hund och ev har gått grundkurs. För övrigt spelar det ingen roll vilka förkunskaper du har. 

Kursen kommer ge dig grundläggande kunskaper i vad klickerträning är. Varför använder man en dosa som gör ett klickande ljud? Vad är timing, latens och flyt?
Vi tränar på att bli bra på att iaktta hundens beteende. Vi går igenom den inlärningspsykologiska effekten med klickerträning. Vi tränar på att lägga våra kriterier på den nivån som hunden är på. Vi kommer även komma in på lekens betydelse i träningen. Vad är lek egentligen?
Vi kommer gå igenom hur du kan göra en träningsplan som passar just er. Alla är vi olika så även hundarna, även om vi alla lär oss på samma sätt rent psykologisk, så är vi också individer. 

Målet med kursen

Efter kursen är målet att du ska ha det verktyg som krävs för att på egen hand träna vidare genom klickerträning samt att du ska ha förstått vad grundläggande begrepp innebär. 

Innehåll

Teorin består bla av historiken bakom, inlärningsteori, grundläggande begrepp, träning av mekaniken utan hund.
Praktiskt arbetar vi med arbetsmetoderna Mål (Target), Forma (Shaping), Fånga, Tillrättaläggande av miljö och Kedjor.

Kursens omfattning

4 timmars teori
8 timmars praktik

hunden ålder

Klickerträning kan du börja med i vilken ålder som helst. Det är aldrig för sent och heller aldrig för tidigt. Denna kursen är dock för hundar med viss grundlydnad och följsamhet redan. 

Pris

1800 kr
Enbart teoripasset: 800 kr

Anmäl dig här!


  • Gärna mobil
  • Vem rekommenderade just oss?
  • Skäller hunden mycket, har den svårt för andra hundar, gillar den inte att leka? Då berättar du det här.
  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. HUAhund Österlen har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.